skip to Main Content
Lycke Psykologpraksis - Rådhustorvet 7, 2. sal, lok. 28 - 3520 Farum

Emotional Freedom Technique / Tankefeltterapi ​(EFT / TFT)


EFT (Emotional Freedom Technique) er en forholdsvist ny terapiform i Danmark. I USA har den dog været anvendt længe og dér forskes der for nuværende meget i terapiens effektivitet, bl.a. i forbindelse med PTSD, andre angstlidelser, depression og stress.

Det er en meget skånsom og effektiv metode, der bidrager til at transformere følelsesmæssige blokeringer, der forhindrer din følelsesmæssige balance. Metoden har desuden vist sig at være effektiv i forhold til bearbejdelse af traumatiske erindringer.

Tidsbestilling hos

Psykolog Helena Lycke Artland

Buddingevej 306

2860 Søborg

Der er gratis parkering i to timer og handicapvenlig adgang.

Book din tid i ro og mag online her.

Eller ring på tlf.: 93 94 45 00

Lig gerne en besked på telefonsvareren, så vender jeg hurtigst muligt tilbage.

Hvad er EFT/TFT?

EFT/TFT er en terapiform der kombinerer transformationen af tankeprocesser, følelser og krop med akupressurteknik. Via akupressur aktiveres specifikke meridianer, kroppens energibaner, således at det skaber en dybtgående transformation af de lagrede erindringer, der bidrager til at vedligeholde tankemønstre og følelser.

Terapiform kombinerer altså Østens viden om kroppens energibaner med psykologisk samtaleterapi ud fra vestlige principper.
Metodens opgbygning sigter mod at transformere følelserne direkte, ved at omgå det rationelle sind, der oftest tendenserer til at være dømmende og ikke accepterende.

EFT Emotional Freedom Technique-Psykolog-Søborg

Den historiske baggrund for EFT / TFT?

Akupressur og tapning på meridianer er ældgamle redskaber benyttet indenfor den klassiske kinesiske medicin. Her blev den brugt til at genskabe balancen i det menneskelige energisystem og de tilhørende organer. Tankefeltterapi blev udviklet, af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan i 1980. I 1993 udviklede hans mest succesrige elev Gary Graig, en version af teknikken og kaldte den Emotional Freedom Techniques.

​Metoden er endnu ikke godkendt som en evidensbaseret terapiform i Danmark. Den anerkendes dog, på nuværende tidspunkt, som evidensbaseret terapiform i USA.

Bearbejdning af negative følelser med EFT

 Eft er en yderst nænsom metode der kan benyttes i forbindelse med:
  • lavt selvværd
  • traumatiske oplevelser (akutte, såvel som ikke-akutte)
  • stress
  • angst / fobier
  • depression
  • afhængighed
  • vægtproblemer
  • begrænsende overbevisninger
  • følelsesmæssige ubalancer af ikke-psykiatrisk karakter

At styrke de positive følelser med EFT

Udover at man kan benytte EFT til at bearbejde og forløse negative følelser og tankestrukturer, kan EFT også benyttes til at styrke positive emotioner. Dette skal forstås således, at man bl.a. kan arbejde med EFT på en måde, så man træner hjernen til at danne nye synaptiske forbindelser, der aktiveres lettere og hurtigere for hver gang det trænes.

 

Back To Top