skip to Main Content
Lycke Psykologpraksis - Rådhustorvet 7, 2. sal, lok. 28 - 3520 Farum

Du kan booke din tid her.:

Onlinebooking

depression-Psykolog-Søborg

Om depression

Depression er desværre blevet et ret udbredt fænomen. Det estimeres at der på verdensplan er mindst 350 millioner mennesker der lider af depression (WHO 2015). I Danmark alene er ca. 200.000 mennesker ramt af depression. Depression er, for nuværende, den psykologiske lidelse der har størst personlige og samfundsøkonomiske konsekvenser.

Depression kan være lettere forbigående, men kan også føre til langvarige svære og tilbagevendende depressioner. En alvorlig depression kendetegnes ved minimum i to uger at have været i en tilstand af deprimeret humør. Et depressivt humør indebærer bl.a. tab af interesser eller glæde i næsten alle former for aktiviteter. For mere info om symptomer klik her

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til psykologbehandling af depression.

Hvornår skal man søge hjælp mod depression?

Det er mest hensigtsmæssigt at søge hjælp så hurtigt som muligt. Årsagen hertil er, at jo længere tid man går med depressionen, desto længere tid kan det tage at komme ud af den. Det sker rigtig ofte at vi som mennesker tænker, at det da ikke kan være rigtigt, at man ikke selv kan klare komme ud af en depression.

Det kan man også, men det kræver at man ved hvordan og hvad det er der sker i hjernen. Ved man det ikke, er det som at opfinde en ny dyb tallerken. Og lykkes det ikke, sidder man tilbage med endnu en årsag til at have fejlet og depressionen kan hermed forstærkes.

Medmindre du er specialiseret i hvorledes hjernen fungerer ift. psykologiske tilstande og hvad man kan gøre, så er det virkelig op ad bakke. Når din bil går i stykker, forventer du forhåbentlig heller ikke af dig selv, at det burde du have styr på (medmindre du er automekaniker selvfølgelig).

De lettere til middelsvære depressioner kan som oftest afhjælpes via psykoterapi. Har man en svær depression, kan det dog anbefales at kontakte sin læge eller en psykiater og tage anti-depressiva, samtidig med at man modtager psykoterapi. I de svære tilfælde af depression er sidstnævnte den bedste kombination ift. at komme ud af en depression.

Back To Top