skip to Main Content
Lycke Psykologpraksis - Rådhustorvet 7, 2. sal, lok. 28 - 3520 Farum

Agorafobi

Agorafobi er en angstlidelse der kan vise sig på flere forskellige måder. Det kan være en angst for at køre fx i bus eller tog, eller angste for større menneskemængder eller offentlige steder. Lidelsen kan optræde alene eller sammen med panikangst. Ca. 6% lider af højdeskræk i de vestlige lande og lidelsen debuterer typisk i den tidlige voksenalder. 50% af alle der lider af højdeskræk får konstateret det i 20 -års alderen.

Du kan booke din tid her.:

Onlinebooking

Hvad er symptomerne på agorafobi?

Symptomerne på agorafobi kan være meget individuelle, og lidelsens udtryk afhænger af om den opstår sammen med panikangst eller ikke. Symptomerne viser som ved følelser som nervøsitet, frygt og angst, men kan også nogle gange opstå i forbindelse med oplevelsen af skamfølelser.

Der vil typisk være katastrofetanker, der som oftest fører til undgåelsesadfærd, d.v.s. at man undgår de situationer, der kan frembringe følelsen af angst. Dette kan, i sidste instans, føre til social isolation, hvis lidelsen får lov at udvikle sig. De fysiske symptomer er oftest kraftig hjertebanken, trykken for brystet og vejrtrækningsbesvær. De kan dog også vise sig som prikkende eller sovende fornemmelser i hænder og fødder. Yderligere er nogle der oplever kvalme og ondt i maven, svimmelhed og sløret syn.

Sygeforsikringen Danmark

giver tilskud til psykologbehandling af angstlidelser.

For mere generel information vedrørende angstlidelser

klik her.

agorafobi-Psykolog-Søborg
Back To Top