skip to Main Content
Lycke Psykologpraksis - Lyngby Hovedgade 39, 2 t.h. - 2800 Kongens Lyngby

Klinikhunden Bette

Psykolog-Lyngby-Klinikhund-Bette-2
Psykolog-Lyngby-Klinikhund-Bette-1

Klinikhunden Bette

Klinikhunden Bette er en miniudgave af en ruhåret gravhund og er født den 19/7 2022. Hun blev født for lille og hendes hale var bare en lille stump. Hun var kun halvt så stor som sine søskende. Flere gange undervejs så det ud til at hun nok ikke ville klare den. Men hver gang overkom hun sine vanskeligheder og stortrives den dag i dag, også selvom halen stadig kun er en stump.

Fra jeg fik hende, har hun deltaget i alle mine online-samtaler, hvor hun uden at kny, bare lægger sig ned og sover trygt imens. Og om ikke så længe, fra den 17/10 2022 kommer Bette med ”på arbejde”.

Bette vil rigtig gerne hilse kort på dig når du kommer, så vil hun blive sat i et stort hundebur, hvor hun kan lege og falde i søvn. Ønsker du ikke at hilse kort på Bette, så husk at lade mig det vide på forhånd. Jeg vil i resten af 2022 sørge for, at der er god tid mellem klienterne, så der er plads til et par minutter ekstra, hvis der skulle opstå en forstyrrelse. Dette regner jeg dog ikke med, da Bette er super god til at lege med sig selv. Dette skyldes at Bette jo var så meget mindre end sine søskende, så hun ikke rigtig kunne følge med når de legede. Til gengæld har hun så lært at være god til selv at finde på ting hun kan lave og underholde sig selv med.

 

Bette på arbejde

En del mennesker lider af hundefobi. Kognitiv adfærdsterapi har vist sig at være yderst effektiv i denne forbindelse. Man arbejder her hovedsageligt med adfærdseksponering. Og det er her Bette, som klinikhund, kommer ind i billedet. Bette skal bidrage til at hjælp børn, unge og voksne med at komme af med deres angst for hunde.

Klinikhunden Bette har selvfølgelig tavshedspligt.

 

Hunde i terapirummet

Udover at en klinikhund kan hjælpe mennesker med at slippe af med deres hundefobi, så er der også lavet en hel del undersøgelser af, hvorledes tilstedeværelsen af hunde kan have stor indflydelse, både på den menneskelige psyke, men også kroppen. Det sænker f.eks. blodtrykket, når man taler med en hund. Der er positiv, påviselig effekt ift. depression, PTSD, angstlidelser, ensomhed og styrker immunforsvaret.

En hunds tilstedeværelse kan bidrage til at formindske stresshormonet cortisol. Og i den anden ende af følelsesspektret frigives der f.eks. oxytocin, når man berører en hund. Jo mere oxytocin der er tilstede i kroppen, jo tryggere opleves verden.

Back To Top