skip to Main Content
Lycke Psykologpraksis - Buddingevej 306 - 2860 Søborg

Klinikhunden Bette

Klinikhunden Bette

Klinikhunden Bette er en miniudgave af en ruhåret gravhund og er født den 19/7 2022. Hun vejer ca. 2,6 kg, er ca. 36 cm lang og 20 cm høj over ryggen. Bette blev født for lille og for kort og hendes hale var bare en lille stump. Hun var kun halvt så stor som sine søskende. Flere gange undervejs så det ud til at hun nok ikke ville klare den. Men hver gang overkom hun sine vanskeligheder og stortrives den dag i dag, også selvom halen stadig kun er en stump.

Fra jeg fik hende, har hun deltaget i alle mine online-samtaler, hvor hun uden at kny, bare lægger sig ned og sover trygt imens. Og fra den 17/10 2022 har Bette været med ”på arbejde” rigtig tit.

Klinikhunden Bette har selvfølgelig tavshedspligt.

Bette på arbejde

En del mennesker lider af hundefobi. Kognitiv adfærdsterapi har vist sig at være yderst effektiv i denne forbindelse. Man arbejder her hovedsageligt med adfærdseksponering. Og det er her Bette, som klinikhund, kommer ind i billedet. Bette skal bidrage til at hjælp børn, unge og voksne med at komme af med deres angst for hunde.

At hilse på Bette:

Bette færdes ikke frit i fælleslokalerne. Hvis hun er med på arbejde, vil du møde mig med Bette på armen i fælleslokalerne. Bette vil rigtig gerne hilse kort på dig, når du kommer ind i lokalet og har sat dig ned. Og det er et virkelig kort møde, da Bette elsker sin kurv og sit store hundebur, hvor hun straks lægger sig ned og sover. Hun bliver først aktiv, når godbidderne kommer frem og vi skal arbejde med hundefobi.  Ønsker du ikke at hilse kort på Bette, så husk at lade mig det vide på forhånd.

Psykolog-Søborg-Klinikhund-Bette-1

Hunde i terapirummet

Udover at en klinikhund kan hjælpe mennesker med at slippe af med deres hundefobi, så er der også lavet en hel del undersøgelser af, hvorledes tilstedeværelsen af hunde kan have stor indflydelse, både på den menneskelige psyke, men også kroppen. Det sænker f.eks. blodtrykket, når man taler med en hund. Der er positiv, påviselig effekt ift. depression, PTSD, angstlidelser, ensomhed og det styrker immunforsvaret.

En hunds tilstedeværelse kan bidrage til at formindske stresshormonet cortisol. Og i den anden ende af følelsesspektret frigives der f.eks. oxytocin, når man berører en hund. Jo mere oxytocin der er tilstede i kroppen, jo tryggere opleves verden.

Back To Top